Sofia: Så mycket starkare utan dig, Bråvalla

Bråvalla, du har sårat mig tillräckligt nu. Du har stulit mina vänner och rubbed it in my face genom att posta alla jävla skitbilder på facebook för att visa hur kul ni har det utan mig. Du har gett mig ångest varje dag jag har åkt till jobbet istället för att hoppa på pendeln mot norrköping. Min vinbox i kylen är en ständig reminder över hur fantastiskt vi hade kunnat haft det du och jag, Bråvalla. MEN INTE LÄNGRE! I'm over you. Done. Finito.
Vem behöver en festivalbiljett med lerig camping och ett kallt tält när man har allt detta:
 
ETT KYLSKÅP
 
EN REN OCH FRÄSCH TOALETT
 
EN SÄNG
 
FUCKING FÄRSKPOTATIS
 
EN DUSCH som man inte behöver köa till
 
HANDTVÅL, BITCHES

 

Lördagens: Mix'n'match!

Ber om ursäkt för fördröjningen av "veckans" följetong. Det blir lite så när vi befinner oss på olika orter, jobbar olika tider osv. 
 
Den egentliga söndagskategorin som istället blir en lördagskategori är: mix'n'match. Och det innebär att vi får ta vilka som helst, döda, levande, fiktiva, verkliga, kända, okända... vi sätter ihop vår bästa föräldrakombo utan några som helst hämningar!
 
Moa: Jag tror att Sylvia Pankhurst och Jonas Karlsson hade uppfostrat mig rättvist och kärleksfullt. Sylvia hade lärt mig att kämpa för vad som är rätt tills det faktiskt händer någonting, och Jonas hade uppmuntrat mig till kreativt tänkande, skrivande och allt annat estetiskt. Dessa fantastiskt fina och sympatiska människor hade varit ett utmärkt föräldrapar åt mig.
 
 
Sofia: Om Big Daddy (från Kick-ass) och The Bride (från Kill Bill) var mina föräldrar kunde de uppfostra mig till den ninja som jag vet alltid har bott inom mig. Tillsammans kunde vi sitta hemma på fredagskvällarna och kolla på Game of thrones och sedan ge oss ut på Linköpings gator för att skära kuken av alla våldtäcksmän, skicka rånarna till finkan och se till att alla fulla studenter kommer hem säkert.
 
 
 
 

Måndag: Målande par

I detta inlägg har vi tuttat ihop två konstnärer som tillsammans skulle bli den ultimataste föräldrarduon!

Sofia: Vore det inte ha varit najs om Hanna Pauli hade dumpat Georg för Gustav Klimt. Tillsammans kunde dessa två säkert lära sig mycket av varandra. I deras förhållande skulle Hanna tillföra sin realistiska ömhet och Gustav skulle stå för de färgglada drömmarna. Och mitt i detta lyckliga bohemhem skulle jag växa upp! I wish!

 
Moa: Jag hade velat ha Edward Hopper och Henri de Toulouse-Lautrec som farsor. Helt sjukt konstigt föräldrapar må hända, men va fan, hade väl varit rätt så underbart också får jag för mig. Tänk att få hålla hand med dessa två, vandra längs Paris eller New Yorks gator och svinga mig mellan dem. Inte för att Henri hade pallat att lyfta mig, men this is a world of dreams.
 

Lördag: The real deal - Riktiga par

Visst är det kul att fantisera ihop par, bygga ett fantasyliv med coola föräldrar. MEN desto roligare är det med par som finns i verkligheten. The real deal liksom. Detta inlägg är alltså dedikerat till de verkliga föräldrarna vi önskar att vi hade.

Sofia: Jag har valt de bästa personerna i Sverige: Carina Berg och Christian Luuk! Dessa två måste vara världens bästa föräldrar! Jag kan tänka mig att de båda är väldigt rättvisa, men även har barnasinnet kvar. Dessutom har de båda humor, något som verkligen behövs när man är förälder.

 
Moa: Jag är så himla föräldrakär i Erik och Martina Haag! Tänk att få spendera dagar tillsammans med dem, få hitta på helt sjukt konstiga men fantastiska grejer med dem och skratta mig dubbelvikt. För är det något man gör med föräldrarna Haag, då är det att skratta. Känner att de har bra livsprioriteringar och hjärtat på det absolut rättaste stället.
 
 

Torsdag: Musikaliskt par!

Vi älskar musiker. Alla sorters. Vi vill ha dem som fruar och män och mammor och pappor och barn och barnbarn. Idag är det dock bara föräldra-musikerna som får ta plats. En helt valfri mix av två musikaliska människor helt enkelt, som vi drömmer om att få bli nedbäddade av, att få somna till deras vaggvisor, få äta deras hemlagade pajer och bli hämtade fulla och ångestfyllda mitt i natten av.
 
Moa: Det finns så många. Såååå många. Har ändå fått ihop ett sinnessjukt fint par som skulle ta hand om mig så fantastiskt bra, nämligen mamma Sandy Denny och pappa Jimmy Page. Hade för det första varit så jävla musikalisk och för det andra: så sjukt jävla vacker. Förstår ni kombinationen av dessa? Det enda som kan slå det är ju deras egna avkomma, alltså JAG. Vill att de ska visa mig alla coola musikgrejer de kan och säga att jag är deras reason to live och få massa godnattpussar av dem.
 
 
Sofia: Två personer i dagens musikbranch som verkar otroligt vettiga och naturliga är Beyonce och Jay-Z. Om jag var deras barn skulle de nog uppfostra mig till att bli en ödmjuk person som ser allas lika värde (och jag är övertygad om att de kommer att göra ett utmärkt jobb med Blue Ivy). De är nog sådana föräldrar som låter sitt barn bli exakt det den vill med sitt liv och stöttar den till 100 %.
 
 
 
 

Onsdag: Fiktiva par!

Hur många perfekta par har vi inte läst om i alla böcker och sett i alla filmer? Dessa par som är så perfekta att man så gärna vill vara en del av dem utan att breaka deras love. Perfect solution: var deras barn. Med fiktiva par menar vi alltså ett redan existerande par i en film, bok, teater eller sång. Det går inte att klippa och klistra som vi vill mellan alla möjliga karaktärer, utan de måste älska varandra i boken/filmen/etc. 
 
Moa: Så himla enkelt val på denna alltså. Vet att det finns tusentals goda kandidater, men vinnande fiktiva paret är helt utan tvekan Arn och Cecilia. Hur gosiga och kärleksfulla är de inte? Och med deras gener lär jag blivit snyggaste ungen under hela fuckin medeltiden. De har allt: mod, kärlek, riddar-skills, Gud, erfarenhet och en hel bunt med lojala vänner.
 
 
Sofia: Om Ennis och Jack hade levt idag bortanför alla homofobskit hade det nog blivit en riktig long lasting love till döden. Det blir det ju i filmen också men inte på samma sätt (ska ej spoila för de som inte sett filmen). Vem skulle inte vilja ha dessa stabila män som pappor? Jag kan tänka mig att de skulle vara sådana som inte skäms för att åka rutchkana med sin dotter i lekparken eller ta spontana besök till glassbaren (mitt i veckan). Vi skulle vara en så lycklig familj Ennis, Jack och jag!
 
 
 

Tisdag: Homoparents!

På 50-talet hade man en mamma och en pappa. Idag kan man ha en mamma och en mamma eller varför inte en pappa och en pappa. Varför bara vara en av varje när man kan vara två? Det kan till och med bli lite mysigare så. Idag väljer vi alltså mellan our favourites bland kvinnor och män och sätter ihop dem för en perfekt mix av gott och blandat. Det behöver alltså inte vara ett gaypar som redan finns utan man kan fantisera fritt!
 
Sofia: Jag har valt ett par som redan finns. Eller ja, det ryktas om att de dejtar (och om de gör det är jag typ lyckligast i världen). Tänk dig att du sammanför de mest vackraste och snyggaste personerna som finns, resultatet blir då: Frank Ocean & Willy Cartier. De är så himla coola och häftiga och fina tillsammans. Om de var mina föräldrar skulle jag fan dö (och vara världens vackraste barn, lite omöjligt att inte vara det när man har dessa som föräldrar liksom.
 
 
Moa: Jaja, Sofia tog snyggaste paret. Skulle väl också vilja ha något supercoolt hippt par, men kan inte motstå att välja Trinny och Susannah. Vet, töntigt men jag känner ett oerhört behov av just dessa. Varje gång de stylear om människor och dränker dem med komplimanger och visa ord så dör jag lite inombords eftersom jag OCKSÅ VILL BLI ÖVERÖST AV SMICKER OCH KRAMAR. Just därför skulle de vara de perfekta mammorna. För att de skulle älska mig så himla mycket och ge mig så himla mycket egoboosts.
 
 
 

VECKANS FÖLJETONG

Okej, nu har det blivit dags för ännu en följetong. Veckans tema är: Drömföräldrar! Med detta sagt vill vi klargöra att våra egna föräldrar naturligtvis är de bästa man kan ha, men i veckan kommer vi fantisera loss bland diverse underbara människor som skulle kirra föräldrarollen excellente!
 
Veckans kategorier:
Måndag: Ikoniska par
Tisdag: Homoparents
Onsdag: Fiktivt par
Torsdag: Musikaliskt par
Fredag: Verkligt par
Lördag: Konstnärligt par
Söndag: Mix'n'match
 
Vi kör alltså en superstart med ikoniska par, á la Kurt Cobain och Courtney Love, John Lennon och Yoko Ono, Kate Moss och Pete Doherty eller varför inte Angelina Jolie och Brad Pitt?
 
Moa: Kate och Pete var ju mitt favoritpar när det begav sig, men skulle inte för något i världen vilja ha dem som föräldrar. John Lennon hellre, men inte en chans att jag skulle stå ut med Yoko som morsa. Det har varit klurigt att hitta det perfekta ikoniska paret, men då jag kom fram till att Paul och Linda McCartney faktiskt måste räknas under kategorin blev valet enkelt. 
 
Hur gosigt verkar inte detta:
 
 
Sofia: Jag har alltid varit en sucker för true love och är det något par som verkligen haft true love-going on så är det Johnny Cash och June Carter. HALLÅ DET FINNS JU INGET FINARE ÄN ATT SKRIVA REAL FUCKING KÄRLEKSLÅTAR TILL VARANDRA! GAAAAAH! Om jag dessutom hade varit deras barn hade nog min musikaliska förmåga faktiskt existerat.
 
 
 

Moa: En "försen" video från förra helgen


Sofia: juneweekend

I fredags när jag var lite opepp på livet ringde mobilen och Martin var i andra änden. Han sa att jag borde komma till Valla och hänga med baletten. Det räddade fredagen lite måste jag säga.
         Vi hade det supermys i gräset med öl och vin och livet blev genast mycket bättre. Framåt kvällen drog vi oss mot Ryd och förfestade med en massa girls and boys som jag inte sett på länge. Också det supermys! Natten förde oss till Platens som sedan förde oss till efterfest hos Kullman. Allt i sin ordning och alltid lika kul.
 

Moa: Vänta tills på måndag bara

Om ni tycker det är lite lame här så är det för att vi bygger upp spänningen inför måndag, då vi kör en ny följetong. Tänker inte avslöja temat än, men det kommer bli himla intressant.

Sofia: Back in Linköping

Efter en minisemester i Öret är jag nu tillbaka i Linköööööööping! Jobbade två timmar idag, därav min supersnygga outfit (pikétröjor <3).


Moa: Härlig tid vi lever i hörni barn

Igår började vi med att spela tvspel hos Martin. Jag sög, men det gjorde inget för fick revansch i kubb senare. Och så röjde vi i Johannas korri som änna riktiga korridors-douchebags. Jag struntade fullständigt i min lägga-mig-tidigt-plan, yolo:ade istället.
 
 
 

Sofia: De första sommardagarna

Jag har kommit fram till en sak: Att ha sommarlov är SKÖNT SOM FAN! Äntligen har jag kunnat koncentrerat mig på en bok som jag har försökt läsa ut vid sidan av den oändliga högen kurslitteratur. Äntligen kan jag ligga i solen i flera timmar utan att ha dåligt samvete för att jag inte har pluggat. Äntligen kan jag sova till halv elva varje dag och ändå hinna med allt jag har planerat: Att bara vara.

Detta har jag sysslat med de första riktiga sommardagarna:
 
Häng i Hermans sommarstuga
Örebro Länsmuseum och Open Art-spotting med Mackan
Medan Mackan tränar inför "beach13 ala Maltaresa med boysen" ligger jag och latar mig på balkongen
 

Moa: Bästa helgen!!!!!!!!!

I lördags drog vi till Hermans sommarstuga. HUR FINT SOM HELST.
 
Vi har varit så himla mysiga och carpiga och gjort saker hela tiden. 
 
 
 
Vi paddlade kajak! Hade aldrig testat det förut så jag var livrädd, men det gick bra. Det var superhärligt!
 
 
Vi badade! För mig var det premiärdopp för året, så jäkla skönt. 
 
 
 Och så satt vi på bryggan och NJÖT.
 
 
Herman hade lagat en svingod lasagne, så vi åt tills vi nästan sprack. 
 
 
Lite krocket och lite boll. 
 
 
Det blev morgon nästa dag och jag och Sofia vaknade sist och fick ta morgondoppet själva medan gossarna fixade superfrukosten.
 
 
Sen paddlade vi lite mer kajak innan vi for hem till Linköping igen. Trötta och glada.
 
Och nu är Sofia i Örebro så igår fick jag panik pga superlonely-feeling, men då är det tur att ens syster bor tre minuter härifrån så jag har någonstans att ta vägen. Himla tur att hon har världens finaste hund som jag kan gosa med också.
 
 
 

Sofia: SOMMARLOV!

I förrgår lämnade jag in hemtentan vilket innebär att jag nu har sommarlov. PÅ RIKTIGT! Det känns så sjukt konstigt! Är van vid att planera in exakt hur mycket tid av dagen jag ska lägga på plugg. Nu kan jag göra precis vad jag vill om dagarna! Eller ja, ska ju börja jobba i mitten av juni men det kommer nog bli superkul!

Igår tog min syster Fanny studenten! Är så sjukt stolt över henne som hade kämpat till sig ett stipendium. Grattis!

Nu sitter jag i Linköping och väntar på att det blir dags att åka till Hermans sommarstuga. Han verkar ha planerat allt möjligt roligt. Känns som att det kommer bli en bra avslutning på helgen!


Moa: Bloggar live från Kumla ATM

Har hängt och flängt lite fram och tillbaka Linköping-Örebro-Kumla denna vecka. I onsdags var jag i Linköping och träffade mina turismer för sista gången innan sommaren och i torsdags firade vi nationaldagen i Lambohov med ärtsoppa, pannkakor och punsch!
 
Idag har min kusin Simon tagit studenten så vi har hängt i Örebro hela dagen, himla kul det är med student alltså. Vill ju göra det igen. Åkte i alla fall till Hällabrottet på eftermiddagen för att fira Fanny med Sofia, Mackan + coola peeps.
 
JAHA. Imorgon åker vi tillbaka till LKPG igen för att bege oss ut i vildmarken med Herman och gänget. Planerar att fotografera mycket där och då så ni får en redig dokumentation på söndag!
 
Har inga roliga eller passande bilder på mami&papis dator, så ni får nöja er med lite insta-pics.
 
Här är jag utan tandställning:
 
 
Här är Frida och Frank:
 
 
Här är Örebro slott och bra bok (obs! carpe-varning!):
 
 
Här är Stina och Linnea, finast på nationaldagen:
 
 
Och här är min fabulösa kusinfamilj:
 

Sofia: dö weekänd

Ojoj, vilken helg! Den började med en spelning med LitheBlås som rydsbefolkningen verkade uppskatta. Jag käkade även grillat kött för första gången i år (HEAVEN)! Vädret var ju riktigt great i fredags och jag kunde inte vara annat än glad trots att hemtentan ständigt ligger som en skugga över en.
 
Lördagen började mindre bra och fortsatte mindre bra men trots det hade jag the time of my life ändå. Försov mig på morgonen och hann knappt käka frukost innan spelningen på stan (är Moa evigt tacksam som slängde ihop en god frukost beståendes av korvbröd och melon). När jag skulle cykla till förfesten innan sommar-x började det spöregna och jag blev blöt och ful. Väl påväg till sommar-x hoppar min kedja, hallelujah! Och när jag står i kön inser jag att jag har glömt biljetten hemma. Fort upp på Sandras cykel med racerfart mot Ryd. Får stå i världens längsta kö med fett otrevliga tjejer. Men tillslut kom jag in! Och jag hängde med folk och jag dansade och hängde lite mer med folk och dansade! Helt fantastisk kväll helt enkelt. Fem toasters av fem.
 
Martin hade blommor i sitt skrev
 
She-type var fullast (som vanligt) och Matilda var tjusigast (som vanligt)
 
Lisa var wild and crazy och svingade sig i en byggställning
 
Att använda dörren är överskattat
 
Sandra och jag var fulla och jobbiga tjejer på donken
 
Fina människor man hänger med ändå, livet <3

Moa: Idag är sista dagen ni ser mig såhär

Sista dagen med köttiga sår i kinderna, sista dagen med lunchen sparad i käften hela dagen, sista dagen jag skäms för att skratta osv. Detta låter som en hemsk tid, men jag har lärt mig att leva med det. Tandställningen och jag funkar, vi har accepterat varandra. Dock är det INTE med sorg jag tar avsked, istället blir det celebration för imorgon försvinner den! Gone gone gone!
 
Tack för den här tiden, det har varit smärtsamt men jag har lärt mig mycket (och träffat många snälla tandläkare). Så hatten av, för Folktandvården Örebro och the railroad som håller på att fixa ett redigt jävla leende åt mig!
 


Bilddagboksminnen

För några kvällar sedan blev vi helt nostalgiska och kollade igenom hela bilddagbokstiden så vi tänkte att det kunde vara passande att göra ett bilddagboksinlägg.

Sofia: Jag var jävligt djup på min bilddagbok. Typ 90% är egobilder på mig själv med en poetisk låttext till. Typ såhär:
Annars hängde jag mycket med Stoffe. Vi käkade ofta billig mjukglass på ica MAXI eller köpte billig fika på ica MAXI. Vi hängde helt enkelt jävligt mycket på ica MAXI. Riktiga maxidrägg var vi, som så många andra tonåringar i Kumla.
Resten av bilddagboksutrymmet tillängnades antingen till saker man kunde äta eller mitt tjat om att jag ville resa. Här är jag och mamma i turkiet. Mamma vet hur man work:ar framför kameran. Queen of pose.
Här är jag med choklad.
 
Moa: Alltså åh bilddagboken. Jag och Sofia var rätt mycket likadana när det gällde djupa låttexter och egobilder. Körde pop-looken med glasses, snedluggen och Hello Saferide-citaten. 
 
 
 Här nedan slutade jag nian och kände mig FRI FRI FRI. 
 
 
Hängde också utanför MAXI, cool kumling som man var. Fast inte med Hällabrottet-gänget som Sofia tillhörde, nej mitt gäng var riktiga stadsbor. Vi som bodde i Kumla City och inte behövde ta bussen till tåget osv.
 
 
Ibland cyklade vi ut till Sofias trakter dock. Grillade, spelade gitarr och allt sånt. 
 
 
Eller så hängde jag i Åbytorp och spelade in musikvideor. Här är från vår kända You can't hurry love. Vi blev fan lokalkändisar på denna.

 
Annars var jag bara cool.
 

RSS 2.0