VECKANS FÖLJETONG! Dagens tema: Gråta ut hos

Vi på 148:an må vara starka, tåliga och för det mesta väldigt glada. Men det kommer stunder då vi behöver tröst, en axel att luta oss mot och någon annans skjortärm att torka tårarna med. Någon som förstår oss, utan att vi behöver förklara, någon som inte dömer eller tröttnar, någon som vill att vi ska må bra. Så idag ska vi välja varsin person att gråta ut hos.
 
Moa:
Jag skulle behöva en riktigt ödmjuk, snäll och förstående person. En kramgo en. Någon som Mark Darcy. Han skulle orka med mina forsande tårar och obegripliga klagovisor. Han skulle bara sitta där, klappa mig försiktigt på ryggen tills jag kände mig urgråten och tröstad och då skulle han laga god mat åt mig. Tålmodigare person tror jag inte finns. Och är det mig man ska trösta, då är det hög tid att vara tålmodig. 
 


Sara:
Gråta är verkligen inte min starka sida så jag var verkligen tvungen att ta en rejäl funderare över dagens tema. Jag var sugen på att välja Sex and the city-bruttorna men vi skulle ju välja en karaktär och inte fyra, så där rök dom. Efter några timmars tänkande (I kid you not) kom jag på en karaktär jag skulle kunna tänka mig att faktist gråta ut hos. Carmen från Systrar i jeans! Hon är verkligen genomgod och har samtidigt mycket jädrar anamma i sig. Hon vet exakt vad man vill höra och är klok som en bok. Hon skulle låta mig böla och snora på hennes arma axel samtidigt som hon ger mig en varm, härlig kram. Åh älskade Carmen, ta hand om mig!  

 
Sofia:
Jag gillar inte att gråta så någon som skulle få mig back on track är säkert Dumbledore. Han sitter alltid inne med något visdomsord på kläm som han slänger fram vid rätt tillfälle. Dessutom är han väldigt gammal så jag antar att han har sett och hört det mesta, vilket gör att han troligtvis har stött på mina problem tidigare i livet. Så Dumbledore, visdomens källa, jag väljer dig att gråta ut hos.
 
 

VECKANS FÖLJETONG! Kvällens tema: Strandsatt på en öde ö...

Temat för ikväll är strandsatt på en öde ö tillsammans med... Ja, vem skulle du nu vilja vara tillsammans på en öde ö med på obestämd tid där överlevnadsskills är A&O? Så här tänker vi:

Sofia:
Jag skulle lugnt vara strandsatt med min barndomsidol Lara Croft. Tillsammans kan vi utforska grottor, leta fram arkeologiska fynd och grilla lokala djurarter över elden medan vi sjunger humbaya. Jag vet att Lara skulle ta hand om mig, kanske till och med uppfostra mig som en dotter (önsketänkande). Jag skulle alltid vara trygg i hennes närvaro. Och efter några veckor skulle jag vara lika cool, fierce, skillad, superawesome och baotaball som henne!

 
Moa:
Man kan ju resonera som så att någon som KAN naturen skulle vara den mest lämpade. En riktig Robinson Crusoe helt enkelt. Om det nu finns någon som vet hur man klarar sig, men också ingenting hellre vill än att vara där ute i vildmarken, då har man hittat rätt person. En tvättäkta nature-lover, och en ofattbart stilig en, ja vem om inte Chris McCandless? Tänker att de misstag han råkar göra *tänker ej spoila världens bästa film*, har han nu ju lärt sig av, så ingenting kan gå fel längre. Vi ska bara utforska, uppleva, äta, sova, ligga, bada, skratta, sjunga, skriva dagbok och berätta fina historier för varandra.
 Sara:
Någon som jag inte skulle ha något emot att vara strandsatt med på en öde ö med är Captain Jack Sparrow. Han är ju en fantastisk pirat som brukar ha stenkoll på vart romgömman är, vilket kan vara lite skojjsigt att underhålla sig med när man är fast på en öde ö. Sola, bada, dricka rom och ha lite rajtantajtan bakom en palm. Captain Sparrow har dessutom lyckats ta sig ifrån en sådan situation två gånger förut så det känns lite hoppfullt. Men annars så får jag väl helt enkelt njuta av livet som strandsatt med historiens sexigaste pirat.   

 

Veckans följetong: Film- och seriekaraktärer

Den här veckan kommer vi att välja ut olika karaktärer från filmer och serier för olika speciella tillfällen. Film- och serievärlden är ju full av fantastiska karaktärer, perfekt lämpade för olika tillfällen i livet!

Så, idag ska vi välja en karaktär som vi vill gå på slumberparty hos. 

Sara:
Vad vore väl ett slumberparty hos Elle Woods från Legally Blonde. Det skulle verkligen vara det ultimataste ever! Äta chocklad, ha kuddkrig och snacka skvaller på professionell nivå. Jag skulle lätt ha på mig mina rosa Mimmi Pigg-pyjamasbyxor och mina fluffiga tofflor. Ha en najs ansiktsmask i fejjan, få naglana målade och mina problem fixade. Och jag skulle få lära mig "The bend and snap" från mästerinnan. Gosh, vilken östrogenkick!

 
 
Sofia:
Den ultimataste slumberpartybruttan måste ju vara Shoshanna från tv-serien Girls! Jag kan tänka mig att hon skulle laga flera små plockmatsrätter i miniminiformat och cupcakes i miniminiminiformat. Och när man kommer in genom dörren får man en hemmagjord partyhatt, made by Shoshanna. Givetvis drar hon igång truth or dare och levererar line efter line, såsom hon brukar göra. Frammåt småtimmarna får vi, som inte är en good girl som Shoshanna, henne att shota fireball vilket leder till att hon däckar på soffan.
 
 
Moa:
Just nu är jag för trött för att tänka, så väljer kort och gott Blair Waldorf bara för att ett slumberparty hos henne = sköna sängar och personal som servar en allt man (Blair) vill. Jag tänker att så länge jag är på hennes goda sida så kan det ju bara bli succé. Och så är hon ju världens roligaste.
 
 
 
 

Moa: Överlevde veckan

Igår var sista dagen på festveckan, eftersom barnkalaset idag är inställt... tråkigt. Gårdagen bjöd i alla fall på ett effektivt fulvinspår i Trädgårdsföreningen, tacos och dans och beer/fulvin pong på Örat, och så drog vi hem till Johanna på efterfest med ett härligt blandat gäng.
 
Så idag har jag varit så pass produktiv att jag mest sovit framför Seinfeld.
 
Och gjort varm choklad.
 
 
 

Sofia: En liten del av myshelgen

 

Sofia: Gamling

Har varit iväg på myshelg med blåset hela helgen = kanonershelg! Men det var även lite bitterljuvt eftersom jag blev "gamling", det vill säga att jag nu har slutat som aktiv i LitheBlås. Det finns många anledningar till varför jag måste sluta, Berlinflytten och C-uppsats är två av dem. Men jag har ändå lite roliga blåsgrejer att se fram emot framöver som jag ska klämma in i schemat, bland annat Balettmys och Luciafesten!

Här ser ni bild ifrån tidigare idag då alla var trötta och bakis:


Sara: Finsittning #1

What's up? I fredags var jag på min första finsittning. Temat var masqerade och alla var skitsnygga! Här kommer ett gäng bilder som innehåller lite gyckel, ölhävning och snygga människor.

 


 
 

 


 

Sofia: Finbesök

I måndags fick jag finbesök av Mackisch. Vi har ätit god mat (som vanligt). Vi har tränat bodypump (och typ dött). Vi har varit på IKEA och handlat flyttkartonger (för i december är det dags). Och vi har pluggat i bibblan (eller ja, Mackan läste roliga tidsskrifter och jag pluggade).
Moa: PRESENTKORT!!! WOHO!!!

Har sådan sjuk träningsvärk att jag måste hålla i mig i något så fort jag ska röra mig. Men inga ledsna miner, för kolla vad Internet gav mig idag:
 
 
INGET SKÄMT!!!! Shit alltså. 
 

Moa: Veckan har nu bytt tema!

Japp. Då var hemtentaveckan över och festveckan börjat. Schemat för kommande vecka lyder:
 
Tisdag: Tacksittning på [hg]
Torsdag: Ryssfest på Skytte-C
Fredag: Programdag med maskeradsittning på [hg]
Söndag: Tackfest på Örat
Måndag: Barnkalas på Skytte-C
 
Är ju uppriktigt ledsen över att jag missar På spåret på fredag, men desto bättre återhämtnings-tv 16.50 på lördag.
 
Lite random Photo Booth-bilder på det så:
 
 
 

Sara: Tungstånd/döda fisken

Moa och jag satt precis och snackade om hångel. Hur jäkla nice det kan vara eller hur jäkla fail det kan bli. Ibland kan hånglet vara helt OK tills en viss kroppsdel sticker rakt ut. Tungan alltså. Vad är planen där undrar vi? Är det meningen att man ska suga på den? (Snackar alltså fortfarande om tungan.) Det blir bara så konstigt. Kan det vara kramp? Eller är det skitskönt för dom (tungstådarna), för alltså... det är det verkligen inte för oss. Döda fisken är en annan underlig variant som vissa kör på. Det är helt enkelt som det låter, känns som en död fisk som lagt sig i munnen. Vad ska man göra med den liksom? Både tungståndarna och döda fiskarna brukar resultera i torka i de nedre regionerna. So please just stop that nonsense!

Nu finns det många härliga hånglare där ute. Min första 10-poängare var en ungdomsfling på en filt i en park. Men om vi har någon tungståndare/döda fiskar bland våra läsare, förklara hemskt gärna varför ni gör det och vad som förväntas att ske.  

Moa: "Hänt i veckan"

I veckan har jag pluggat och käkat något torra lunchlådor.
 
 
Mesta av tiden har jag ägnat åt mr Marx. 
 
 
Förutom när jag och Sofia unnade oss ett par timmar på stan, och Sofia gjorde hipster-fyndet på h&ms herravledning.
 
 
Och så var vi på John Doe igår. Såg Postiljonen och de var braaa. Jag och Sofia var till och med tillräckligt modiga att prata med dem.
 
Men nu ska jag återgå till Marx och pluggandet. Heja heja.
 
 
 

Sara: Kontaktannons

Sitter och kollar på bonde söker fru och en tanke slår mig. Fatta vad nice att åka runt till bondgårdar och se vad det finns för utbud bland bönderna. Själv är man ju från Närkeslätta och lite av en lantis. Jag har ridit sedan 3-4 års ålder och fick min första häst när jag var 9. Far min är uppfödd på gård och gick över till skogsbranschen som 45åring. Så bonderiet sitter i blodet. Så hur nice vore det inte att finna sin lilla Karl-Petter från Värmlands djupa skogar. Skriv gärna en rad om dig själv i kommentarsfältet och lämna din e-mail så kanske jag hör av mig!


Moa: Hemtentaveckan

Hela veckan kommer jag hänga i bibblan och läsa nåååågot vänstervridna böcker med Sofia. Jag kommer alltså skriva en kick-ass-tenta om makt och klass, där jag naturligtvis utgår från marxismen. Får man fria händer så får man.
 
Så, mina best friends denna vecka:
 
pRuh_n on Make A Gif, Animated Gifs

Sofia: Mackan sleeps

picasion.com 1YTBF
picasion.com 1YTBF

Sofia: En superduper helg!

Den här helgen har verkligen varit så jävla bra! Och jag vet inte varför för jag har inte direkt gjort något speciellt. Mackan kom i fredags och jag hade lagat en italiensk köttfärspaj till honom och dessutom efterrätt. Vi drack vin och hade det mys. Som de pensionärer vi är, somnade vi skittidigt och vaknade skittidigt. Vilket på ett sätt var bra för då hann vi med fett mycket på lördagen. Vi drog till ikanohuset så jag kunde passa på att unna mig ett par skor som jag har kollat in ett tag:
Efter att jag skämt bort Mackan ännu mer med smoothie till mellanmål och fläskfilé med klyftpotatis till middag gick vi över till She-type på kvällen. Väl där proppade jag mig full med ost, kex och vin! Vi fick alla ett ryck och körde en spontanutgång på HG. Alltså så himla kul kväll med så himla bra personer!
 
 
 

Moa: Har haft riktigt himla skitkul hela helgen

I fredags hade Ettan ordnat tackfest med film- och tecknattema, och det hade de banne mig gjort BRA. 
 
Vi drack palinka, vilket var det äckligaste någonsin.
 
Jake Blues och Super Mario var taggade.
 
Och Mimmi Pigg med såklart!
 
Både Elwood och Jake Blues på plats.
 
Sen blev det lördag och jag hängde med till She-type där det dracks vin och blev således övertalad att sälja min Pallen-biljett, vilket var APGÖTT då vi tog oss till [hg] och dansade tills stängning istället.
 
 
Och nu är allt roligt slut, vilket är högst deprimerande. Tack och hej bästa helgen.

Sofia: Jag kan se början, men knappast slutet

Hittills har c-uppsatsarbetet bara omfattat inläsning på forskning som jag kommer bygga min uppsats på. Men idag har jag faktiskt börjat strukturera upp min disposition och skriva på riktigt! Det känns jävligt skönt att komma igång istället för att skjuta upp det. Mitt mål är att skriva minst 50 sidor och idag har jag skrivit 5, så bara 45 kvar dårå. Bara.


Moa: I teorin skulle det vara skönt att inte göra någonting

Min hjärna är helt fuckad. Jag är inte van med att lördag+söndag är helt oplanerade. Jag behöver MÄNNISKOR herregud, det känns som att jag kommer mögla in i vår mörka lägenhet när som helst. Och Sara är i Hampetorp och inget är i sin ordning. 
 
MEN, fredagen var fan bästa på länge. Eftersom febern hade gått ner (tack ipren för det) så var allt bara så himla problemfritt och roligt och superfint! Fick mat och white russian och grejer hos She-type innan vi fortsatte kalaset på [hg]. SÅ HIMLA NÖJD BARA. Thanks to everyone involved.
 
Snor She-types fagra bild på oss fagra töser:
 
Men nu vet jag inte vart jag ska ta vägen. Hela gårdagen gjorde jag... ingenting. Idag har jag knappt lämnat lägenheten förutom när jag desperat följde med Sofia till Hemköp för lite action. Och när Hemköpsbesöken är det action man får under en dag är den dagen FAN TRÅKIG. Jag hatar tråkiga dagar, får panne på tråkiga dagar.
 
Ska tvinga med min syster till kyrkogården sen när Sofia är på rep. Dels för att titta på hur fint det är där nu i allhelgona-tider men också för att jag inte kommer palla min sjuka söndagsångest ensam. AAAAAAAAA ÄR SÅ I BEHOV AV LITE DRAMA IDAG SNÄLLA DETTA ÄR ETT ROP PÅ HJÄLP KOM HIT OCH GE MIG NÅGOT ATT SKRATTA ÅT/BLI FÖRBANNAD PÅ/GRÅTA ÖVER!!!!!!
 

Sofia: Vardag

Mycket som är på G nu, på både gott och ont. Tänker bara delge mig av de goda sakerna:

- Håller på att söka Erasmus praktikstipendium (HÅLL TUMMARNA FÖRFAN)!
- Pluggar c-uppsats vilket är väldigt jobbigt (och ångestfyllt) men samtidigt väldigt intressant och roligt. Svävar mellan extas och dödsångest, helt normalt i uppsatstider (litar på att ni som någon gång har skrivit/skriver c-uppsats förstår)
- Lägenhet hittad i Berlin! Väntar bara på ett final answer så är det klappat och klart (den är sååååååå fin).
- Har blivit lite zumbafrälst. Hur kan det vara så kul att skaka rumpan?
- Är pepp på dagen: ska plugga stenhårt, sedan träna sh'bam och sen blir det finöl med gött folk ikväll.

DAGENS MINUS: Moa ligger i soffan lite halvfebrig. Önskar jag bara kunde suga ut alla bakterier så hon blir frisk.


RSS 2.0