Moa: Saker som är irri

Hola kidz. Fyra grejer jag stör mig på:
 
1. Cyklister som cyklar på bilvägen fast det finns en cykelväg bredvid. SERIÖST, vet att ni har sportcykel och trikå men NI ÄR INGEN BIL FÖR DET. Lägg av med att försöka vara viktigare än oss dödliga cyklister, vi färdas på samma fordon.
2. Folk som har kappor med knappar och dragkedja men bara använder dragkedjan. Det ser fånigt ut, KNÄPP KNAPPARNA eller ta bort dem.
3. När någon tänder lampan fast det är ljust. Visst om det är av större betydelse, men när man ser var man sätter fötterna och inte behöver se något mer: tänd för fan icke lampan.
4. När någon använder de automatiska dörröppnarna fast det inte behövs, pga typ lathet. Så himla onödig elåtgång där.
 
Och så hundra andra grejer som har med politik och feminism att göra.
 
(Vet att alla får ha kappan som man vill, ni med uppknäppta knappar har lika mycket värde som de med knäppta knappar, naturligtvis.)

Sofia: konsten att posa

Att leva på 2000-talet innebär att leva under egobildens era. Och givetvis har vi alla ett posefejs vi oftast kör med för att visa vår bästa sida. Men vad jag har märkt är att många tjejer och killar ofta ser fett besvärade ut med flit/spänner ansiktet tills de dör/kisar som om man behövde glasögon. Typ såhär:
 
 
 
Jag fattar inte hur det kan se helt normalt och coolt ut på alla andra men inte på mig. Ser ut som en fisk på crack. Nej, nog filosoferat om det! Dags för plugg. Hej då.
 
 

Sofia: Moas och Stinas Födelsedagsfest

Här kommer lite smått och gott från gårdagens brakfest på 148:an, helt oredigerat, ocensurerat, ofint osv.

 
 

Moa: En komplettering kan ta ett halvår, låt den inte ta ett halvår

En grej ni kan lära er från mig: om ni får en kompletteringsuppgift för att ni varit på semester under en viktig redovisning så VÄNTA INTE med att göra den i typ... ett halvår. Det kan verka lockande att lägga det på is, då uppgiften kan innebära att läsa 5 uppsatser, 20 sidor vardera, och sedan skriva 2 sidor reflektion om varje uppsats. Men tro det eller ej, en kompletteringsuppgift är som en ihärdig förkylning och kommer inte sluta besvära dig förrän den är klar. Finoto. Inskickad och godkänd.
 
Gör klart saker bara, det är förjävla jobbigt att ha de hängandes över en. DOCK!!! kommer befrielsen kännas desto underbarare, när jag denna vecka SKA skicka in den här himla kompletteringen. 
 
Nåja, det var värt med komplettering eftersom jag var HÄR när resten av klassen redovisade:
 
 
 
 

Sofia: Synopsis nr. 2

Nu har jag precis skrivit klart min synopsis nr. 2 inför C-uppsatsen (har en tendens att ändra mig hela tiden angående inriktning, he). Så nu hoppas jag på att min handledare blir glad (och inte sågar mitt beslut om att ändra inriktning lite)(snälla). Orkar inte med ordet synopsis längre (mycket av det har att göra med att Sandra sa att hon alltid tänker på snopp när hon hör det ordet så nu gör jag också det HELA JÄVLA TIDEN).


Moa: 148:ans syn på tekfak

Sitter och glor på Spiderman och funderar mest på hur många Otto Octavius och Green Goblins det gömmer sig i A-huset på LiU.
 
Alltså, hur vi på 148:an tänker oss tekfak (tekniska fakulteten):
 
 
Och så tekfaks syn på oss filfakare (filosofiska fakulteten), förmodligen något i stil med:
 
 
 
 
 
 

Sofia: Örebrohelg

Har varit i Örebro i helgen igen! På fredagen var jag på fest med en massa gamla polers. Dock kom vi aldrig ändå till Kåren för att en viss person blev för full (Mackan). Men jag tvingade honom att ha fluga på sig så jag var nöjd ändå!
 
På lördagen var det dags för kusinträff i Hällabrottet. Min syrra agerade festarrangör/kock och jag gjorde bara som hon sade. En väldigt trevlig kväll med kusiner som man inte har träffat på nästan ett år.
 
 

Moa: Vardagsöl och helgsplugg

I torsdags spelade Wintergatan på John Doe, vilket var fett. Jag och Sofia hade laddat för att ÄGA PÅ MUSIKQUIZET, men det gick ju åt skogen. Kunde typ en fråga. Men det gjorde detsamma för resten av kvällen var svinrolig. 
 
Mindre kul var det att stiga upp för att plugga hela fredagen. Hängde med Sofia och Sandra på biblioteket, men gav upp när massa barn sprang runt och lekte en otroligt högljudd version av kurragömma.
 
Snygga friends.
 
 
 

Moa: Ovveinvigning

Igår skulle Ettan inviga sina ovvar och jävlar vad invigda de blev! Vi befann oss ute i Skytte-c och äcklade ner deras ovvar tills man inte kunde gissa att de var vita längre. Och så kalasade vi och dansade och kalasade och dansade. Så himla fantastiskt skitkul. 
 
 

Sofia: Ska sluta skämmas

Idag har varit en upp-och-ner-dag. Från att ha varit säker på min sak inför denna termin (med c-uppsats och avhandlingar) till att gå helt ångestambivalentbananas till att nu vara rätt pepp.
Jag har bestämt mig nu: Jag ska bannemig skriva om sånt JAG tycker är kul och intressant och skita i om lärare och handledare tycker att jag är jobbig. För det första ska jag skrota idén om att ha bildanalys som tema för mina avhandlingar (som vi ska läsa och göra ett arbete på). Majoriteten av dem jag har valt SUGER och bidrar uppriktigt inte så mycket till vad jag faktiskt vill lära mig. För det andra ska jag sluta skämmas över att jag gillar feministisk konst och finner den OERHÖRT INTRESSANT. Hör ni det? OERHÖRT INTRESSANT. Därför tänker jag centrera mina avhandlingar kring det. JA, JAG GILLAR GUERILLA GIRLS och jag tänker sluta skämmas för det. Och för det tredje tänker jag ge mig fanken på att skriva en riktigt bra c-uppsats om politisk konst (som jag faktiskt vill skriva om) och inte välja något annat ämne för att det är den lättaste vägen ut. Sådeesååååå.

Med det sagt slår jag vad om att det inte dröjer många timmar till jag går helt ångestambivalentbananas igen.
 
 

Sofia: Tillbaka i Linköping

Har varit sjuk ytterligare en vecka i bihåleinflammation varav ingen uppdatering på bloggen då jag visste att alla inlägg bara skulle innehålla: JAG VILL DÖÖÖÖÖÖ, mitt liv är en mardröm, jag kommer aldrig bli frisk, bye bye cruel world etc.
MEN frukta ej, mina tappra läsare! Efter att ha flytt till Örebro för att förpesta min kära pojkväns vardag med min sjukdom är jag nu TILLBAKA I LINKÖPING!
Och jag är all in c-uppsats for now on!


Moa: Värd gårdag

Igår = så himla najsig torsdag. Först och främst var det ju kårpub, vilket innebär 20 kronors-öl och TREVLIG STÄMNING. Sen hade vi i STiG en station på SmittSexs (Biomedicinska analytikerprogrammets festeri, ah ni hör ni, fett serious) ovveinvigning. Och efter det och lite mellanfestande (och macbook-fixande) var det time for Le Mans!!!
 
Och kravallen var sååå rolig. Det berättar om inte annat mitt huvud idag. Osoft med biblioteksgenomgång om en halvtimme. Låtsas vara glad och fresh ändå.
 
 

Sara: The sims 2-syndromet

De senaste dagarna har jag varit sjukt oproduktiv. Istället för att plugga har jag överdoserat the sims 2. Så jag varvar 10 minuters nytta med 2 timmars the sims. Hehehehehehheeheheheheheehehhehee.. he  

 

Moa: Dienstag

Idag har jag legat i soffan till klockan... 14 kanske. Tittat på Grey's Anatomy, ätit choklad, ignorerat dörrklockan. Och till slut blev det dags att cykla och träffa STiG. Sen vidare till Norrköping. 
 
Jenny och jag bestämde oss för att superlyxa såhär på tisdagskvällen, så vi åt burgare och drack öl på O'Learys. Brydde oss mindre om hockeyn. Himla trevlig kväll, lagom behövligt sådär.
 
 
 
 

Moa: Låtsas vara smart på biblioteket

Hello friends. Sitter as we speak med Sara på bibblis i stan för att skriva klart tentan. Vet inte alls om jag har gjort rätt, men 8 av 8 sidor är skrivna så det finns väl inte så mycket mer jag kan göra. 
 
När jag har suttit här och grämt mig ett tag ska jag köpa en halsduk och en mössa. Det är dags nu. Är så himla lycklig över att det är dags nu. 
 
 
 
Men det har ju varit helg hörni. Jag kom tillbaka till Linköping i fredags, och då fick vi finbesök från Hultsfred! Fyra fina tjejer som skulle se Kite passade på att sova över hos oss och DET HÖRNI, det var trevligt. 
 
I lördags var det ju som ni vet Sensation white, och det kom folk hit och drack sprit och jag och Mackan kom på att vi har gått på stepp ihop när vi var typ 13-14 barre. HAHA SÅ HIMLA ROLIGT! Själva festen på Kårallen var la rolig, speciellt när Sara ramlade i ballongregnet. 
 
Sen körde vi en traditionell bakissöndag men 68:an-pizza, filmer och cola. Jag och Stina har nu efter två års väntan sett Norwegian wood och den var bra, dock sämre än boken men det är väl allaaaaa bokbaserade filmer. Men vi såg Moonrise Kingdom också och den var desto underbarare! Gud vilken superfantastisk film. 
 
Nu dör min dator snart och jag måste hitta ett uttag här någonstans. Tjoho tjohej!

Sara: Dagens ros går till store starke mannen på SW

Nu har jag bannemig varit dålig på att blogga. Sedan sist har jag börjat fått en träningsrutin, druckit smoothies, köpt förvaringsburkar till mina tamponger, spillt ut ett glas vin över min dator, varit Internetlös, varit lite hemma i Hampetorp, läst massa böcker om stress, gått på en hälsokursträff, varit på sensation white, fallit i ballongregnet på sensation white och blivit tillbaka upplyft på fötter av en stor stark man. Kan ni gissa hur många tamponger det är i dessa burkar? 


Sofia: Har varit sjuk

Folk som är vän med mig på facebook/följer mig på instagram/vine har nog haft svårt att undgå att jag denna vecka har varit sjuk. En sådan sjukdom då febern gör en handlingsförlamad till den mån att man endast lämnar sängen för att gå på toa, en feber som gör att du snyter ut snor likt niagarafallen och det känns som att någon cuttar dig i halsen med en machete så fort du försöker bilda ett ord. Jag har en tendens att tycka att det är världens undergång att vara sjuk när jag väl är sjuk och givetvis ska alla tycka synd om mig. Så jag ber om ursäkt så här i efterhand om jag har varit jobbig!
 
Nu är febern borta (thank fucking god) och det är dags att ta nya tag! Imorgon kommer mamma hit på besök och med sig har hon min syster som jag inte har sett på år och dar. Det ska bli mysigt! Och på kvällen kommer karln min, och tydligen är det pojkvännens dag idag som han så prompt påpekade (det finns fan dagar till allt), så jag ska laga något gott åt honom så han blir glad. Och jag förväntar mig att han ska ta med sig kanelbullar från jobbet eftersom det är kanelbullens dag imorgon (för han är ju förfan bagare och jag har varit sjuk, hör ni det? SJUK).
 
Här kan ni följa min tragedi i tre akter (tyvärr finns inget dokumenterat av prologen, MÅNDAG):
 
TISDAG:
 
ONSDAG:
 
TORSDAG:
 
 

Moa: Hemma hos mammi och pappi!

Är i Kumla, och vet ni VAD? Det är så himla skönt. Få några dagar för mig själv (alltså HAHA, men sant ju), blir serverad redig och framför allt god mat, behöver inte göra något för någon, behöver inte städa, kan bara sitta i köket på skolvägen och fokusera på hemtentan. 
 
Har annars hängt lite på Kumlas bibliotek, äntligen förstått vad en diskurs är (tror jag), druckit blåbärssoppa och JULMUST, samtidigt som mamma blev intervjuad av Kumlanytt - fett coolt här i Kumlatrakterna ska ni veta. 
 
yKu5wt on Make A Gif, Animated Gifs

RSS 2.0