Moa: Det börjar närma sig slutet och vet inte om jag vill det

I söndags hade vi en jääääättemysig utflyktsdag, men lämnar över både bild- och textansvaret till Sofia för hon tog bilder och har mer rolig information om området.
 
 
Hur som helst. Igår köpte jag och Mackan skor. Ikväll ska jag och Sofia se Lykke Li och imorgon är det någon form av valborgsfirande på Traffic. Ska bli kul! Och och och och på lördag kommer Emelie och Sofia hit! 
 
En grej som är sjuk är att det bara är fem veckor kvar tills jag åker hem. Min planerade besöksvecka i Linköping i maj får jag nog ta och strunta i. Har det ju för bra här!!! Men saknar Linkan och ska bli supernice att komma hem också såklart. 
 
ÄR DESSUTOM PÅ JAKT EFTER BOENDE I LINKÖPING NÄR JAG KOMMER HEM. JAG, PETRA OCH LISEN ÄR SUPERSUGNA PÅ EN FYRA, MEN ÄR INTE ALLT FÖR KRÄSNA SÅ VET DU NÅGOT, ANYTHING, PLEASE HÖR AV DIG.
 

Moa: Museumhelg!

I helgen köpte vi också tredagars-musemkort, och gick på massa museum! Eller Sofia och Markus gick på massa museum, jag hann följa med på tre. Men de tre var AWESOMEHÄFTIGA. 
 
I fredags, när Malin fortfarande var kvar, gick vi till Hamburger Bahnhof där de har massa samtidskonst. Jag vet inte om de första utställningshallarna var bäst eller om jag bara tyckte det för att jag hade mest energi då, men de var i alla fall amaaaazing. Andy Warhol och alla andra som ställdes ut där var superfab! 
 
Det blev lite väl mastigt att ta sig igenom hela museet dock, för det var gigantisch. Det blev lite väl modernt för vår smak på deras Wall Works-utställning, men ändå värt museum att gå till. Bara byggnaden är ju skitcool (gammal järnvägsstation!). 
 
 
Sen tänkte vi dra till Atle Nationalgalerie, men det kostade UTÖVER vårt tredagarskort, så vi struntade i det och drog till Museum für Naturkunde istället. Vilket var SJUUUKT VÄRT. Det är alltså Berlins naturhistoriska museum med dinosaurieskelett, astronomi, uppstoppade OCH INLAGDA djur. Seriöst, så jävla häftigt museum. Hit måste ni om ni diggar mother earth!
 
Tog en selfie med Linné, men blev lite dålig stämning pga hans något rasistiska klassificeringar.
 
 
Sista museet jag hängde med på var Bauhaus-Archiv. Om Bauhaus-skolan, som Sofia har lärt mig massa om nu. Väldigt intressant må jag säga, lätt värt, men det slår inte de två innan.
 
 
 
Berlin är en sån himla intressant och cool stad att jag inte orkar!!! Finns så mycket att se och uppleva. HERREGUD. Kommer inte ha hunnit med allt innan juni, blir så himla stressad. Bäste bäste stad.

Sofia: Senaste tiden

De senaste veckorna har det varit full rulle hela tiden: massa besök, praktik, sol, regn, god mat, öl, shopping, museum, sova, partaja, mysa. Äh, vi tar det i bilder istället:
 
 
 

Sofia: ÖL

Det här med att man kan köpa 5 liter öl på Lidl tycker Moa är oerhört bekvämt, bra, roligt, osv.

 

Moa: BESÖK AV IDA OCH SOFIA

Så, sista besöket i aprilperioden! Min barndomsvän Ida och hennes brutta Sofia! Värmen har kommit på riktigt till Berlin nu, så vi har mest hängt i gräset. Och gjort lite andra berlintypiska grejer, typ som druckit öl och gått på marknad.
 
 

Moa: BESÖK AV STORASYSTER MALIN

När Jenny och Filip hade åkt hem var det bara några timmar kvar innan Malin anlände. Här är ett gäng bilder från våra dagar.
 
 
Ganska misslyckad "håller i slottet"-bild.
 
På fredagen kom Ida och Sofia, och vi tog oss till Nollendorfplatz för att dricka cocktails!
 

Moa: BESÖK AV JENNY OCH FILIP

Förra torsdagen kom Jenny och Filip hit! Så galet efterlängtat och vi hade så KUL!!! Vädret kunde klagas på, men ingenting annat.
 
Men innan Jenny och Filip ankom så hann jag möta upp Julia och Magda som var i Berlin med sin skola! 
 
Här är Filip, Jenny och Sofia en giraff. Jättedålig bild, jätterolig grej.
 
Jenny bytte om på restaurangtoalett. 
 
Mys på X-terrain.
 
Spenderade en förmiddag i Kreuzberg.
 
På lördagen åt vi lunch hos Sofia.
 
Och upptäckte att kebabhaket hade svenska god jul-servetter. Under tavlorna.
 
Sen alkoholhetsade vi och drog till Matrix där vi dansade till bra musik fram tills de bytte till dålig musik och då gick vi hem.
 
Och på söndagen söndagshängde vi i Mauerpark. Hur himla mysigt som helst.

Sofia: Livsnjutare

 
 
 

Moa: Lately...

De senaste dagarna har jag glott väldigt mycket på Mr Selfridge. Men vi har varit utanför lägenheten också, jodå. I fredags drog vi till Prater i Prenzlauer Berg och i lördags testade vi Soda Club, också i Prenzlauer Berg. Det var en klubb med typ 6 dansgolv, som dessutom var så mystiskt utspridda att vi inte hittade till alla. Trots att det inte helt och hållet var vår kopp med te, så var det kul. Och billigt i baren. Vid fem drog vi till ett hak under u-bahnstationen och åt oss lyckliga en stund.
 
För att inte kasta bort hela söndagen så gick vi förbi en fruktaffär (som råkar ha öppet på söndagar!) och köpte lite picknick innan vi tog bussen till Kreuzberg och hängde i Viktoriapark hela eftermiddagen. Gick förbi ett café och köpte helt sjukt gigantiska tårtbitar på hemvägen. 
 
Och nu är det stenhårt plugg som gäller. MEN! På torsdag (om två dagar!) kommer Jenny och Filip hit!!! Då blir det kuuuuuuuul!
 
 
 

Moa: Vår himla ambitiösa tolkning av Karl XII:s likfärd, anno 2014

När jag var i Boden fick jag för mig att jag ville göra en modern tappning av Karl XII:s likfärd, och eftersom min familj är bäst och ville vara med på detta så förverkligades min idé. 
 
Allt var väldigt planerat. Vi tog skotern upp på en höjd, intill en sten för att hamna i rätt scenografi, sedan placerade jag ut alla vid sin position. Vi får inte glömma mamma, bara för att hon inte syns, för hon tog bilden = väldigt viktig uppgift. Det roligaste hade varit ifall vi hade mött några andra i skoterspåret. "Ursäkta om vi är lite i vägen, vi iscensätter Karl XII:s likfärd i en modern tappning här... Men bara att köra förbi!"
 
Här är i alla fall originalet av Gustaf Cederström, och så vår parafras. Jag har markerat ut likheterna, för att tydliggöra vårt engagemang. 
 
 
Röd: Flaggan
Gul: Hunden
Blå: Liket
Grön: Klippan, stenen whatever
Rosa: "Svärdet" förste karolinen bär (syns ej så bra på vår bild men det finns!)
 
Uppenbara likheter: Pappa=förste karolin, Malin=jägaren, fast bär på flaggan så öppnar upp för fri tolkning. Egentligen är liket också ganska uppenbar, men blev så kamouflerad så kändes bäst att markera.
 
Instagramversionen, den ultimata moderna tappningen:
 

RSS 2.0