Moa: Museumhelg!

I helgen köpte vi också tredagars-musemkort, och gick på massa museum! Eller Sofia och Markus gick på massa museum, jag hann följa med på tre. Men de tre var AWESOMEHÄFTIGA. 
 
I fredags, när Malin fortfarande var kvar, gick vi till Hamburger Bahnhof där de har massa samtidskonst. Jag vet inte om de första utställningshallarna var bäst eller om jag bara tyckte det för att jag hade mest energi då, men de var i alla fall amaaaazing. Andy Warhol och alla andra som ställdes ut där var superfab! 
 
Det blev lite väl mastigt att ta sig igenom hela museet dock, för det var gigantisch. Det blev lite väl modernt för vår smak på deras Wall Works-utställning, men ändå värt museum att gå till. Bara byggnaden är ju skitcool (gammal järnvägsstation!). 
 
 
Sen tänkte vi dra till Atle Nationalgalerie, men det kostade UTÖVER vårt tredagarskort, så vi struntade i det och drog till Museum für Naturkunde istället. Vilket var SJUUUKT VÄRT. Det är alltså Berlins naturhistoriska museum med dinosaurieskelett, astronomi, uppstoppade OCH INLAGDA djur. Seriöst, så jävla häftigt museum. Hit måste ni om ni diggar mother earth!
 
Tog en selfie med Linné, men blev lite dålig stämning pga hans något rasistiska klassificeringar.
 
 
Sista museet jag hängde med på var Bauhaus-Archiv. Om Bauhaus-skolan, som Sofia har lärt mig massa om nu. Väldigt intressant må jag säga, lätt värt, men det slår inte de två innan.
 
 
 
Berlin är en sån himla intressant och cool stad att jag inte orkar!!! Finns så mycket att se och uppleva. HERREGUD. Kommer inte ha hunnit med allt innan juni, blir så himla stressad. Bäste bäste stad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0