Moa: Sorry men MÅSTE SNACKA POLITIK IDAG

Jag måste lyfta fram valet nu. Det är bara några månader kvar och jag KAN INTE VARA TYST. Bilderna har jag tagit från Fakta om klassamhället, vilket är en apbra sida om ni vill titta närmre på Sveriges verklighet.
 
Så. Idag har vi en borgerlig regering, med Fredrik Reinfeldt i spetsen. De har suttit i snart åtta år, och vad som har hänt under den tiden är att klassklyftan har ökat. Visserligen har vissa människor fått det bättre, vissa har fått rabatt på städhjälp och vissa har fått lite extra pengar i plånboken för att de inte behöver betala lika mycket i skatt som förut. Men i och med att vissa fått det bättre på det här, så typiskt borgerliga, sättet, har många andra fått det sämre. De som är sjuka får inte vara sjukskrivna, de som är arbetslösa får inga jobb, de som går i skolan får snart mindre studiestöd. Och det är HÄR klyftan växer. Folket delas.
 
Skatter är något som staten tar in för att öka välfärden, dvs. låta alla barn få gå i en BRA skola, låta alla sjuka få chansen att bli friska, låta alla gamla få ett värdigt omhändertag när de inte klarar av att sköta sig helt själva osv. Skatter är inget som staten tar in från människor som arbetat hårt för att sedan käka korv för (om vi inte frågar alliansen, som tycker att det kanske är en trevlig idé). Bidrag är något som ska hjälpa de som behöver hjälp, dvs. studenter som vill studera, flytta hemifrån och klara sig utan sina föräldrar som händelsevis INTE har råd att försörja dem, men också människor som försöker hitta ett jobb som passar dem, människor som precis har flyttat till Sverige och behöver hjälp med att bygga upp ett liv, människor som har haft en hiskeligt svår uppväxt. Bidrag ska finnas för människor som BEHÖVER hjälp, inte människor som är friska, glada, välbärgade och tycker sig behöva en bartender till ett festligt östermalmparty.
 
 
Om skolan ägs av privatpersoner eller aktiebolag kommer ett vinstintresse högst troligt bli aktuellt. Om vi däremot FÖRBJUDER vinster i välfärden (dvs. gör det omöjligt för privatpersoner och aktiebolag att plocka ut stora pengasummor från skolan de driver) finns det chans för de faktiskt engagerade privatpersonerna och kommunerna att driva en skola av den anledningen att de vill utbilda barn och ungdomar, inte tjäna pengar. Vill du inte att någon gubbe ska tjäna pengar på dig eller dina barn eller dina syskon? Säg nej till vinster i välfärden, och därmed nej till den borgerliga regeringen. En skola som drivs av ett aktiebolag kommer vilja dra in på alla möjliga utgifter för att VD:n ska få högsta möjliga vinst, vilket betyder att lokalerna, lärarna, utbildningen kommer suga anus.
 
 
Men nu, till det allra viktigaste. Sverige håller just nu på att legitimera åsikter som innebär att människor inte är lika mycket värda beroende på vart de kommer ifrån, hur de ser ut, vilket kön de identifierar sig med, vilket kön blir lärda att identifiera sig med, vilket efternamn eller sexualitet de har. Att godkänna ett parti som inte tycker att alla människor är lika mycket värda hände i Tyskland på 1930-talet, och i Sverige på 2010-talet. 
 
Under 2014 har vi fått ta del av nyheter som att Sveriges Radio sparkat arbetare som kritiserat det parti som menar att alla människor inte är lika mycket värda. De ville vara "opartiska". Att visa sig politiskt opartisk när partierna i riksdagen bråkar om skattesänkning, momser, stadsplanering etc. är en sak, men att visa sig politiskt opartisk när ett parti i riksdagen vill hindra människor som inte är svenskar från att flytta hit, utöva sig kultur här, prata sitt språk, tro på sin religion, då visar man sig högst partisk. Då har man valt sida.
 
 
Om du blundar för den växande rasismen kan du lika gärna gå vid dess sida. Det ÄR ett ställningstagande att inte ta ställning till rasism. Tror du på människors lika värde och mänskliga rättigheter, då kan du hur enkelt som helst välja att ta avstånd från rasismen. Och då ska du kunna säga nej till Sverigedemokraterna i Sveriges Radio, utan att bli sparkad. Du ska kunna försvara dig mot nazister utan att vara extrem. 
 
Primo Levi uttryckte sig så jävla bra angående förintelsen: "It happened, therefore it can happen again: this is the core of what we have to say. It can happen, and it can happen everywhere." Det som händer i Sverige nu ger oss all rätt till att bli oroliga. Jag är skräckslagen. Så nu är det upp till oss, visa var vi står, för det ÄR OKEJ ATT VARA PARTISK. Det är okej att säga ifrån, att vara arg, att försvara sig mot den fascism som råder fritt på våra gator. Det handlar nämligen inte längre om en blå och en röd sida, det handlar om en ond och en god. För det finns helt på riktigt ingen som helst värdeskillnad på människor, vare sig hudfärg, sexualitet, kön eller religion.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0